Vorm-Eettafel-Hoe-kiest-u-de-juiste-tafel

 

Het kiezen van de juiste eettafel vorm

Hoe weet u welke eettafel de juiste vorm voor u is? Er komt meer bij kijken dan de voorkeur voor de ene vorm boven de andere. Niet dat uw voorkeur voor de ene vorm boven de andere er niet toe doet, maar er zijn een paar andere dingen om in gedachten te houden.


De twee belangrijkste factoren die de vorm van uw eetkamertafel moeten bepalen, zijn de vorm en grootte van uw eetkamer of eethoek en het aantal mensen dat gewoonlijk rond uw eettafel zit. U zult merken dat bepaalde vormen zich beter lenen voor bepaalde omstandigheden. Wanneer u deze twee op elkaar afstemt, creëert u een flow waardoor uw ruimte er beter uitziet en beter functioneert.

 

Rechthoekige eettafel vorm

Rechthoekige-eettafel-vorm

Een rechthoekige eettafel is misschien wel de meest voorkomende vorm, en daar is een vrij goede reden voor. De meeste eetkamers zijn ook rechthoekig. Een rechthoekige eettafel is ook een goede vorm om meer dan vier mensen aan te laten zitten, vooral als er een extra blad bij zit om de tafel te verlengen, voor het geval dat er nog meer gasten aan moeten zitten.

Idealiter is een rechthoekige tafel tussen 36 en 42 inch breed. Smallere rechthoeken kunnen goed werken in een smalle kamer, maar als de tafel smaller is dan 36 inch, kan het moeilijk zijn om aan beide zijden een tafelschikking te maken en genoeg ruimte voor eten op tafel te hebben. Als u toch liever een smalle tafel hebt, kunt u overwegen het eten op een buffettafel te zetten, zodat de gasten zichzelf kunnen helpen voordat ze gaan zitten.

Vierkante Eettafel Vorm

Vierkante-Eettafel-Vorm

Vierkant gevormde kamers zien er het beste uit met een vierkante eettafel. Vierkante eettafels zijn ook een goede oplossing als u meestal geen grote groep hebt om aan te zitten. Een vierkante tafel die kan worden uitgebreid met een blad is goed voor die keren dat u meer gasten moet laten plaatsnemen. Twee vierkante tafels kunnen zelfs worden gegroepeerd om een grotere rechthoekige opstelling te maken voor speciale gelegenheden.

Een voordeel van vierkante tafels is dat ze intimiteit bieden en een bevredigende oplossing voor het plaatsen van een klein aantal mensen. Het kan vreemd zijn om een grote rechthoekige tafel te hebben als er slechts twee of drie mensen aanwezig zijn voor de meeste van uw maaltijden, omdat een grotere tafel de ruimte koud kan doen lijken.

De ronde eettafel

De-ronde-eettafel

De vierkante tafel is niet de enige oplossing voor een kleinere of vierkant gevormde kamer. Een ronde eettafel is een andere mogelijkheid, en het is een van de beste vormen voor kleine bijeenkomsten, omdat iedereen elkaar kan zien, gesprekken gemakkelijker gevoerd kunnen worden, en de setting gezelliger en intiemer aanvoelt.

Houd er rekening mee dat een ronde tafel niet ideaal is voor grotere bijeenkomsten. Een grote ronde tafel betekent dat, hoewel u nog steeds anderen kunt zien, ze ver weg lijken, en dat u misschien over de tafel moet schreeuwen om gehoord te worden. Bovendien zijn de meeste eetkamers niet groot genoeg om grote ronde eettafels te herbergen.

Als u toch de voorkeur geeft aan een ronde tafel boven een rechthoekige en u denkt af en toe een groter aantal mensen te moeten laten plaatsnemen, kunt u overwegen een ronde tafel met een uittrekblad aan te schaffen. Zo kun je je ronde tafel het grootste deel van de tijd gebruiken, maar hem verlengen als er vrienden of familie komen.


De ovale eettafel vorm

De-ovale-eettafel-vorm

Een ovale eettafel lijkt in bijna al zijn eigenschappen op een rechthoekige tafel. Visueel lijkt hij minder ruimte in te nemen dan een rechthoek door de afgeronde hoeken, maar dit betekent ook dat hij minder oppervlakte heeft. U kunt een ovale tafel overwegen als u een smallere of kleinere kamer hebt en af en toe plaats nodig hebt voor meer mensen.