Feiten-Over-Suar-Hout

Feiten Over Suar Hout. Suarhout is het hout van de Albizia Saman boom, ook wel de Regenboom genoemd, een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in Indonesië als plantageboom is aangeplant. Het hout is bekend onder een aantal verschillende namen, waaronder Monkeypod, Samenes Saman, Parota, Zuid-Amerikaanse walnoot, en Acadia, maar ook Suar hout.

Het suarhout, dat in Indonesië Trembesi of Suar wordt genoemd, heeft een aantrekkelijke nerf die geschikt is voor fijn meubilair. Het is een prachtig goed gevormde houtsoort, met overvloedige dwarsnerf. Suar bomen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun karakteristieke parapluvormige bladerdak. Suarhout is een van de meest gebruikte houtsoorten voor de bouw van meubilair zoals boomstamtafel, consoletafels, standaards, spiegellijsten, banken en kisten.

 

Het Kenmerk Van Suarhout

De boom bereikt gewoonlijk een hoogte van 50 - 80 voet. Het is niet bedreigd en snel groeiend tropisch hardhout. Suarhout groeit in veel verschillende landen en gebieden zoals Thailand, Indonesië, Brazilië, Mexico en zelfs Hawaï. Het groeit van nature in bijna elk gebied waar het geïntroduceerd is.

 

suar-hout-boomstamtafel


Suarhout wordt al decennia lang door Zuidoost-Aziatische landen gebruikt voor meubelen. Suarhout is algemeen bekend als een van de meest duurzame en betaalbare houtsoorten. Dat is de reden waarom veel fabrikanten zowel budget meubilair als high-end meubilair met dit hout produceren.

Het Suar-hout is bekend om zijn grote boom met massieve symmetrische kroon. Zijn hoogte kan oplopen tot 25 m en zijn diameter kan tot 40 cm bedragen. Zijn habitat is in velden en bossen en sommige groeien zelfs langs de snelweg. Aangezien de teelt van dit hout zeer gemakkelijk is en het bijna overal kan worden gevonden, is er zowel plaatselijk als internationaal veel vraag naar meubels van suarhout.

 

Suarhout is Populair bij Meubelmakers

suar-hout-voor-meubels

Veel meubelfabrikanten maken gebruik van suar hout bij het snijden, beeldhouwen en structureren van de meubelen. Het is gecategoriseerd als hardhout, dat is de reden waarom het is gekozen door veel mensen. Het biedt stevigheid en duurzaamheid. Suarhout is gemakkelijk te kweken in nieuwe omgevingen. In feite groeit het sneller dan alle andere soorten hardhout.

Voordat het meubels wordt, moet suar gedroogd worden in een oven. Het gedroogde hardhout van suar is stevig, duurzaam en bestand tegen rotting. Het wordt vaak vergeleken met zwart walnotenhout in termen van kwaliteit. Maar natuurlijk kost suar minder dan dat. Suar hout wordt ook vaak gebruikt als Mahonie vervanging vanwege de concurrerende prijs op de markt.

 

Suarhout is Duurzaam

suarhout-is-duurzaam

Met dit duurzame hout kunnen de meubels voor lange tijd worden gebruikt. Het is ook zeer gemakkelijk te onderhouden met een milde houtolie en zachte doeken; het ziet eruit als een nieuw stuk.