FSC Label voor Hout

Wij vinden duurzaamheid erg belangrijk, maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel! Chef Furniture heeft grote invloed op het productieproces. Onze meubels bestaan alleen uit hout met een FSC label. FSC is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, dat gesteund wordt door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. FSC garandeert dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt.

De strenge eisen voor het bosbeheer

Kwetsbare bosgebieden en bossen met een hoge natuurwaarde mogen niet gebruikt worden. Daarnaast mag er geen hout gekapt worden langs waterlopen en steile hellingen vanwege de kans op erosie. Er geldt een duidelijke regel: na het kappen van de bomen moet het bos de kans krijgen om zich te herstellen. Dit betekent dat er niet meer hout gekapt mag worden, dan er weer aan kan groeien.

FSC-Label-for-Wood

FSC label voor sociale eisen

Behalve eisen voor bosbeheer, hanteert FSC ook sociale eisen. FSC zorgt voor voldoende loon en verantwoorde werkomstandigheden voor de bosarbeiders. Naast het feit dat dit armoede tegengaat, wordt er ook geprobeerd om illegaal hout en het platbranden van bos voor landbouwgrond te voorkomen.

Meer informatie over het FSC Label kunt u vinden op: https://keurmerken.milieucentraal.nl/keurmerken/fsc-100-hout/