Het Drogen van Suar Hout

Suarhout is het hout van de Albizia Samanboom, een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in Indonesië als plantageboom is aangeplant. Het is een prachtig goed gevormde houtsoort, met een overvloedige dwarsnerf. Natuurlijk is elk stuk suar-hout uniek. De tekening van de nerven kan aanzienlijk verschillen, waardoor het ene stuk voor een bepaalde klant aantrekkelijker lijkt dan het andere. Plakken moeten individueel worden gekozen voor het project waarvoor ze zullen worden gebruikt.

Suarhout en meubels gemaakt van suarhout worden meestal geïmporteerd uit Indonesië. Het heeft grotendeels de plaats ingenomen van mahoniehout voor meubelen die in Indonesië worden gemaakt, vanwege de snelle groei van de boom. De meeste van deze meubelen zijn in de vorm van platen met levende randen, ideaal voor de natuurlijke schoonheid van dit hout. Plakken kunnen ook worden gekocht voor de houtbewerker om hun eigen suar-plak meubelen te maken.

Vers-gezaagd-suarhout-bevat-ongeveer-70%-80%-vocht

Vers gezaagd suarhout bevat ongeveer 70%-80% vocht. Daarom moet het maximaal droog zijn voor de beste kwaliteit. Wij verwijderen het vrije water door luchtdroging om de vochtigheid te verminderen tot 30%. Wanneer het vochtgehalte tot 30% daalt, wordt het moeilijker om het te verminderen. Daarom moet het in onze Kiln Dry om de vochtigheid te verlagen tot minder dan 12% voor huishoudelijk gebruik. Chef Meubels gebruikt de Kiln Dry methode met een professionele machine voor het drogen van hout. Dit is de beste manier om het vochtgehalte in het hout te verminderen, zodat het hout volledig droog is.

Wij drogen het hout gedurende 30 dagen en soms meer om de droogte te verkrijgen. Wij controleren altijd het vochtgehalte in elke week met vochtgehalte test. Het gemiddelde vochtgehalte uit de kamer is 10%.

suar-hout-kiln-dry-proces

Het voordeel van droog suar hout is dat het geen schimmel, geen insecten en geen problemen veroorzaakt in de toekomst. U moet voorzichtig zijn met het kiezen van meubels van Suar hout, want niet alle verkopers gebruiken dezelfde methode. Uw meubelstuk is een investering voor uw droomhuis.

Als gevolg van het drogen van het hout, worden er soms scheurtjes gevonden. Maar deze scheurtjes zijn de maximale scheurtjes van het hout. Dit betekent dat het niet meer zal scheuren tijdens extreme weersomstandigheden of na gebruik. Onze oplossing voor gescheurd hout is dus het oplappen ervan. We proberen de patch netjes, gekleurd, glad, en zo natuurlijk mogelijk te houden. En het hangt allemaal af van het verzoek van de koper, of de koper wil dat het wordt opgelapt of dat het naturel blijft.