Hoe-kiest-u-het-materiaal-van-uw-eettafel

Eettafels zijn echte helden in huis, dus is het belangrijk om een materiaal te kiezen dat praktisch en duurzaam is en bij uw persoonlijke stijl past. Wat is het verschil tussen hardhout en zachthout? En hoe zit het met een hardhouten fineer of melamine? Hier is onze gids met enkele van de meest voorkomende materialen en wat u voor elk materiaal moet overwegen.Massief hardhout

massief-suar-hout
Massief hout voelt warm en uitnodigend aan omdat het zo natuurlijk is. Hardhoutsoorten zoals acacia, berk, eik en suarhout zijn van nature duurzaam en stevig, vanwege de hoge dichtheid van hun houtvezels.

Hardhout veroudert prachtig doordat de kleur na verloop van tijd dieper en rijker wordt. Variërende nerfpatronen en kleurverschuivingen zijn allemaal onderdeel van de natuurlijke charme, waardoor u een werkelijk uniek stuk krijgt.Massief zachthout

grenen-zachthouten-eettafel
Naaldhout, zoals vuren- en grenenhout, is ook duurzaam, maar omdat het niet zo dicht is als hardhout, heeft naaldhout de neiging gemakkelijker krassen te vertonen. Vaak is naaldhout lichter van kleur dan hardhout en heeft het vaak zichtbare noesten, waardoor het meubel een unieke uitstraling krijgt.


Door het af en toe een beetje liefde te geven en het hout goed te onderhouden (opnieuw beitsen) kunt u vele jaren genieten van uw zachthouten tafels.

 

Hardhout fineer

natuurlijk-hardhoutfineer
Hardhoutfineer heeft de look en het gevoel van natuurlijk hout, gecombineerd met een onderhoudsvriendelijk, duurzaam oppervlak dat bestand is tegen schokken en stoten van stoelen, kinderen en speelgoed.

Dikke spaanplaat is bekleed met een toplaag van duurzaam hardhout om een sterk en stabiel oppervlak te creëren dat veel minder snel zal barsten of kromtrekken dan massief hout.

 

Melamine

melaminehouten-platen-voor-eettafel
Melamine is zeer duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, waardoor u veel waar voor uw geld krijgt. Het materiaal is een slimme keuze voor gezinnen met kinderen omdat het vocht- en krasbestendig is en bestand is tegen morsen, knallend speelgoed, botsen en spatten. In combinatie met een stevig frame heeft u een eettafel die de zwaarste beproevingen zal doorstaan.