Waarom Suar Tafels Populair Worden

Suar hout - Elke boom heeft een uniek, langdurig verhaal.

Gemaakt van een van de meest duurzame hardhoutsoorten ter wereld, het suar hout, zijn de suar houten platen een natuurlijke schoonheid met golvende patronen en opvallende nerven.

Dankzij de enorme afmetingen van de suarboom kunnen deze suar tafelbladen in een enkele plank van wel een meter breed worden gemaakt, waarbij alle patronen en textuur in hun oorspronkelijke natuurlijke staat behouden blijven.

De Suar bomen die wij hebben ingekocht zijn niet de bomen die voornamelijk voor meubelen worden gekweekt en geoogst. Ze zijn een bijproduct van hun eerste leven en voorbij hun meest productieve jaren en zouden anders worden weggegooid. De stam wordt intact gelaten; deze leeft nog en genereert na verloop van tijd baby-suar.

natuurlijke-vorm-van-suar-tafel

Al onze Suar boomstamtafels zijn met de hand gemaakt en hebben nog ruwe randen om de natuurlijke vorm en schoonheid van het hout te behouden. Zelfs alle imperfecties zoals haarscheurtjes, knoesten, spleten en groeven worden opzettelijk zichtbaar gelaten om deze rustieke, verweerde en verweerde look te creëren.

De grote maten Suar tafels zijn perfecte eettafels voor uw woonkamer of vergaderzaal.

De Suar boomstamtafel die wij voeren is een stuk van één massieve plaat, grootte van 180cm tot 5 meter. De vormen volgen de vorm van de boom.

Aangezien elke boom een unieke vorm heeft, is er geen identieke tafel en heeft elk van hen zijn eigen unieke natuurlijke markering. Allemaal enig in hun soort. Ze hebben een gemiddelde dikte van 9 cm.

In Thailand zijn Suar bomen een eetbare en medicinale plant. De zaden zijn samentrekkend om drinkwater te koken, diarree te genezen en wondgenezing, wondinfecties. De verse bladeren kunnen gedroogd worden om thee van te maken.

In Indonesië wordt Suar hout ook Trembesi hout of Meh hout genoemd, afhankelijk van het eiland waar de boom geplant is.

Het Suar hout uit Indonesië is perfect te gebruiken in verschillende industrieën, waaronder de detailhandel, de publieke sector, de bouwsector, schrijnwerkerij en timmerwerk.

mooie-indonesië-suar-boomstamtafel

Duurzaamheid van de Suar Tafel

Dankzij de in elkaar grijpende, kriskras in elkaar grijpende nerven is Suar hout bestand tegen barsten als gevolg van houtbewegingen en is het zeer gewild om zijn robuustheid.

Suarhout is middelzwaar maar extreem sterk en is zeer goed bestand tegen bederf en termieten. Deze eigenschappen maken Suar hout zeer geschikt voor het maken van meubelen in vergelijking met andere houtsoorten.


Verzorging Suar Hout

Vereist alleen basisonderhoud (zeep + water) om zijn grandeur te behouden.


Kies uw favoriete meubel uit in onze Chef Furniture online winkel of in onze offline meubel showroom in Houtdraaier 17 7951 ZB, Staphorst, Overijssel, Nederland.

Omdat elke tafel uniek is, raden wij u aan contact met ons op te nemen voor een telefoongesprek of een videosessie en uw Suar tafel te kiezen met een van onze design experts. Deze service is alleen beschikbaar voordat de aankoop is voltooid.