Salontafel-Afmetingen-Gids

Bent u overweldigd door de vele salontafel hoogte en lengte opties voor u beschikbaar en heeft u geen idee van hoe u de juiste moet kiezen? Bent u verward over alle regels die u moet onthouden om te voorkomen dat u de verkeerde kiest? Blijf lezen om uit te vinden welke afmetingen u moet nemen en welke salontafel afmetingen u moet weten om een comfortabele ruimte voor u en uw gasten te creëren.

Voordat u de juiste salontafel kiest, haalt u uw meetlint tevoorschijn. Bepaalde metingen moeten worden genomen om een tafel te vinden die perfect past. Een salontafel in de juiste schaal met het omringende meubilair zal de totale look in verhouding houden.


DE JUISTE HOOGTE VAN DE SALONTAFEL METEN

Noteer de hoogte van uw sofa van de vloer tot het bovenste kussen. De salontafel moet even hoog zijn als of 1-2 inches lager dan de zithoogte van de bank.

Er kan echter worden gewaakt voor deze regel. U kunt de hoogte van uw koffietafel baseren op de afmetingen van andere omringende meubels of op uw persoonlijke ontwerpvoorkeuren. Bijvoorbeeld:

Lage tafels
Een lage hoogte is handig voor het creëren van een moderne sfeer, het compenseren van items in uw kamer of het bieden van een onbelemmerd zicht op een ander meubelstuk.

Hoge tafels
De hogere tafel dateert van voor de 20e eeuw, voordat lagere salontafels werden uitgevonden, was hoge koffie fo entertaining. Vandaag de dag zijn hoge salontafels ideaal voor kamers met hogere sofa's of als je vaak vermaakt. De extra centimeters maken het gemakkelijker om snacks en andere voorwerpen op het tafelblad te bereiken.


MEET DE JUISTE SALONTAFEL LENGTE

DE-JUISTE-HOOGTE-VAN-DE-SALONTAFEL-METEN

Salontafels moeten ongeveer tweederde van de lengte van de bank meten. Als u deze tip volgt, staat uw salontafel in de juiste verhouding tot uw sofa, wat resulteert in een comfortabel gevoel. Nogmaals, net als andere regels voor salontafels, is deze flexibel, afhankelijk van de afmetingen van andere meubels in de kamer en uw voorkeuren.

 

SALONTAFEL IDEEËN

beste-maat-salontafel

Zodra u de juiste lengte en hoogte van uw salontafel weet, kunt u de diepte, vorm en stijl van de tafel bepalen.

De grootte van uw koffietafel zal afhangen van de hoeveelheid beschikbare ruimte in de kamer. Als u veel open ruimte hebt voor uw bank, kunt u beter een tafel met meer diepte kiezen. Zo hebt u meer ruimte om uw stijl te laten zien en hapjes te serveren.

Let er bij het kiezen van de vorm op dat deze bij uw meubilair en ontwerpstijl past. Voor een kamer met veel ruimte kunt u een grote koffietafel in de vorm van een cirkel, vierkant of zeshoek overwegen. Kleine rechthoekige en ovale tafels zijn ideaal voor smalle kamers.

Tip: Voor een huishouden met kinderen is een ovale of ronde salontafel van hout een slimme keuze, omdat deze geen gevaarlijke scherpe hoeken heeft waar kinderen op kunnen vallen. Glazen tafels moeten ook worden vermeden. Afgezien van rommelige vingerafdrukken kunnen kinderen zich ernstig verwonden aan glasscherven als ze breken.


PLAATSING VAN DE KOFFIETAFEL

Vanaf Sofa
Als uw nieuwe salontafel eenmaal thuis is, is het tijd om hem op de juiste plaats te zetten. De meest geschikte afstand is 15 cm vanaf de bank, zodat er voldoende beenruimte overblijft en de tafel toch binnen handbereik staat. Als de tafel laden of kasten heeft die naar de bank gericht zijn, geeft deze hoeveelheid ruimte u de nodige toegang tot de laden.

Pas de 18-inch regel ook toe bij het trekken van stoelen binnen de afstand van de salontafel. Net als andere regels, is deze niet in steen gebeiteld. Er is flexibiliteit met een bereik van 12 tot 18 inch ruimte tussen tafel en bank. Soms moet een koffietafel met voetenbank dichter worden getrokken om plaats te bieden aan iemand met korte benen.

Van Andere Grote Voorwerpen
Voorkom dat de salontafel een obstakel in de kamer wordt door minstens 30 centimeter open ruimte te laten tussen de tafel en andere meubelen. In smallere kamers kan deze ruimte worden teruggebracht tot 24 inch.

Houd een open ruimte van 12″ tot 18″ tussen een salontafel en de bank. Laat 24″ tot 30″ tussen de salontafel en tv-meubel.

Het hebben van alle nodige metingen zal het vinden van de juiste salontafel een koud kunstje. Het zal de perfecte accessoire voor uw woonkamer zijn, die iedereen een plek geeft om hun drankjes neer te zetten.