Voordelen-van-houten-meubels

Er is geen enkele huishoudelijke ruimte die niet past bij de warmte, de rijkdom, het comfort en de finesse van houten meubelen. Tafels, stoelen, bedframes, rekken, ladekasten, kasten en zelfs ornamenten - de voordelen van houten meubelen in huis zijn legio. Bovenal biedt hout een unieke combinatie van esthetische aantrekkingskracht en ongeëvenaarde structurele integriteit die andere materialen niet kunnen evenaren.

Als onderdeel van een met de natuur verbonden interieurontwerp kan hout de sfeer van een kamer of een heel huis veranderen, een huiselijk, gastvrij gevoel creëren en een echt 'organisch' gevoel geven. Dit materiaal wordt al generaties lang gebruikt voor de constructie van meubels en biedt bovendien een tijdloze kwaliteit die niet te evenaren is.

Alle redenen waarom het gebruik van hout de beste keuze is voor meubels zouden een lange en gedetailleerde lijst maken, maar hier zijn enkele voordelen van het gebruik van houten meubels in uw huis.

Sterkte en duurzaamheid van houten meubelen

Hout is natuurlijk een duurzaam en robuust materiaal en is de perfecte keuze voor iedereen die een lange levensduur van zijn meubelen verlangt. Of u nu kiest voor hardhout (teak, eiken, blackwood of suar hout, bijvoorbeeld) of zachthout (hoepel den, celery top pine of pinus radiata), er is een aangeboren stabiliteit en betrouwbaarheid aan een goed gemaakte houten stoel of bureau.

Deze duurzaamheid zorgt ervoor dat houten meubelen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben, en mocht u ooit een meubelstuk willen verkopen, dan kunnen degelijk gemaakte, goed onderhouden meubelen hun waarde door de jaren heen behouden.

Duurzaamheid zorgt ook voor gemakkelijk onderhoud. In de was zetten, polijsten en oliën hoeft slechts af en toe te gebeuren en is een niet veeleisend proces.

Sterkte-en-duurzaamheid-van-houten-meubelen

Houten meubilair gemak look en feel

Zoals gezegd kan hout elke ruimte een zekere waardigheid en charme geven, of het nu gaat om lichter gekleurd hout of om rijke donkere tinten. En wanneer het door een bekwame ambachtsman is vervaardigd, is er een grenzeloos potentieel voor ontwerpinnovatie om een meubelstuk nog meer esthetische allure te geven.

Houten meubelen kunnen ook binnenshuis een gevoel van de natuur opwekken. Als u in een dichtbevolkt flatgebouw in een stad woont, wilt u misschien een gevoel van natuur in uw woonruimte stimuleren. Hout is de perfecte manier om dit te bereiken, zowel door zijn brede kleurenspectrum, als door de fascinerende patronen van nerven en vezels. Hout kan ook onmiddellijk warmte brengen in een anders steriele omgeving.

 

Duurzaamheid van houten furniture

Wanneer hout op verantwoorde wijze wordt gewonnen en gecertificeerd, is het een uitstekende optie voor duurzaamheid en dus een ecologisch verantwoorde manier om een huis in te richten.

Hout van verantwoorde herkomst is eigenlijk het enige hernieuwbare bouwmateriaal dat er bestaat. De bomen die worden gekapt voor hun hout kunnen worden aangevuld door nieuwe aanwas. Bovendien is de koolstofvoetafdruk die ontstaat bij de productie en verwerking van houtproducten drastisch lager dan die van andere bouwmaterialen. En omdat tot 50 procent van het drooggewicht van hout uit koolstof bestaat, heeft het ook de capaciteit om koolstof op te slaan, iets wat cruciaal is in de strijd tegen klimaatverandering.

Een andere manier waarop hout een duurzame optie is, is dat het u de mogelijkheid biedt om 'lokaal te kopen' bij gespecialiseerde ambachtslieden in uw gemeenschap. Dit geeft u de kans om niet alleen de lokale houtindustrie te steunen, maar ook de lokale economie.

Profiteer-van-de-verscheidenheid-aan-houten-meubelen

Profiteer van de verscheidenheid aan houten meubelen

De grote verscheidenheid aan kleuren en tinten van hout betekent dat er veel variatie mogelijk is qua stijl en uitstraling. En dan hebben we het nog niet eens over de subtiele maar merkbare verschillen tussen de nerven en texturen van de verschillende soorten en sneden.

Naast het materiaal zelf is er nog meer variatie mogelijk doordat elke meubelmaker - vooral als u bij een individuele vakman koopt - een andere kijk op design biedt, afhankelijk van het soort meubel dat wordt gemaakt en van de persoonlijke smaak (de uwe en de hunne).

 

Veelzijdigheid

In tegenstelling tot veel andere materialen, ziet hout er in vrijwel elke omgeving goed uit. Houten meubelen kunnen deel uitmaken van elk ontwerp, of het nu modern of rustiek is, en verschillende soorten zullen smaakvol samengaan in één kamer of huis. U zou kunnen denken aan gevlekte gom of rode gom voor een grote eettafel en grenen voor een dressoir: hoe dan ook, deze houttinten brengen een naadloze gratie in elk huis.

En natuurlijk is het ook veelzijdig voor buiten. Als ze behandeld worden met oliën die bestand zijn tegen blootstelling aan de elementen, kunnen meubels van hout - zoals teakhout en wit eikenhout - er prachtig uitzien in de tuin of op een veranda.